Post | december 2020 | 1 min lezen

#eenkleingebaar: grote betekenis

Door de coronacrisis voelen steeds meer mensen zich eenzaam. Met de nieuwe lockdown hebben we allemaal behoefte aan wat positiviteit, zo in de donkere dagen voor kerst. Organisaties Humanitas, Present, De Zonnebloem en het NOV sloegen daarom de handen ineen en startten het initiatief #eenkleingebaar, om eenzaamheid in de coronapandemie tegen te gaan.


Wie online zoekt naar #eenkleingebaar komt talloze mooie voorbeelden tegen van hoe een klein gebaar een groot verschil kan maken. Zo deelde Hugo de Jonge de actie van de 7-jarige Aimée, die samen met haar broer en vriendinnen knuffelharten voor ouderen in verpleeghuizen knutselt. En ook initiatiefnemer Humanitas doet natuurlijk mee. De vrijwilligersorganisatie stuurde 19.000 cadeaupakketten op naar haar medewerkers en vrijwilligers. Het idee daarbij: geef deze cadeautjes door aan anderen en creëer zo een positieve kettingreactie: “delen = vermenigvuldigen”.


Elke week iets liefs doen

“Er zijn zoveel dingen te doen om mensen blij te maken”, zegt ook Pieter Cnossen directeur van Stichting Present. Zijn organisatie roept iedereen op om elke week iets liefs te doen voor minstens één persoon. “Ga bijvoorbeeld iets lekkers brengen bij iemand die alleen zit. Je kijkt iemand in de ogen en hebt een kort gesprekje. Er zijn mensen in Nederland die hun eigen stem niet meer horen, zij praten nooit meer met anderen. Deze kleine dingen gaan dat tegen”.Ken jij ook iemand die alleen zit? Of wel wat positiviteit kan gebruiken? Maak dan ook een #kleingebaar en maak iemand blij! Kijk wie jij kunt helpen.

Deel blogpost